Diensten: Voorzorg en Kraamweek

Voorzorg:

Kennismaking en Consultatie: Voor mij begint goede zorg al lang voordat de bevalling plaatsvindt. Wanneer ouders contact met me opnemen en zich inschrijven, begint onze reis samen. We plannen een kennismakingsgesprek waarin we elkaar beter leren kennen. Gedurende de komende 30 weken sta ik klaar voor consultatie, om vragen te beantwoorden en om samen voor te bereiden op de komst van jullie kleine.

Intake: Na deze 30 weken volgt een belangrijk moment: de intake. Samen zitten we rond de tafel en nemen we de tijd om alle details van jullie kraamweek te bespreken. We praten over jullie wensen en behoeften, en ik verstrek alle informatie die jullie nodig hebben voor een soepele overgang naar het ouderschap. Van wat te doen bij het begin van de bevalling tot wat er nodig is voor een poliklinische bevalling, ik sta jullie bij in deze voorbereiding.

Kraamweek:

Begeleiding bij de Bevalling: Wanneer de grote dag eindelijk aanbreekt, sta ik aan jullie zijde. Bij een thuisbevalling ben ik er om jullie samen met de verloskundige te begeleiden. In het ziekenhuis sta ik naast jullie, klaar om jullie te ondersteunen. En wanneer jullie thuis komen na een medische bevalling, vang ik jullie op met open armen en zorg voor een warm welkom.

Eerste Nachtondersteuning: De eerste nacht na thuiskomst is altijd spannend. Daarom kom ik bij jullie thuis om jullie te begeleiden en adviseren voor die belangrijke eerste nacht. Maar ook als jullie overdag thuiskomen, ben ik er om de kraamweek te starten en samen met jullie de week in te plannen.

Zorg voor de Baby: Niets is belangrijker dan de zorg voor jullie kostbare baby. Elke dag voer ik zorgvuldige controles uit en observeer ik jullie kleintje. Ik neem uitgebreid de tijd om jullie te begeleiden bij borst- en kunstvoeding, en ik help jullie met bad- en verschoningsrituelen.

Zorg voor Moeder en Gezin: Maar ook voor de moeder, is het belangrijk om goed verzorgd te worden. Ik sta klaar om ervoor te zorgen dat je goed herstelt en dat je weer zelfverzekerd de zorg voor je gezin op je kunt nemen. En als er andere kinderen in het gezin zijn, betrek ik hen ook graag bij de zorg.

Huishoudelijke Ondersteuning: En laten we het huishouden niet vergeten. Ik help waar ik kan, met dagelijkse taken en het schoonmaken van sanitair. Een schoon en opgeruimd huis draagt bij aan een ontspannen sfeer. En als jullie behoefte hebben aan een lekker ontbijt, lunch of avondeten, dan zorg ik daar natuurlijk ook graag voor. Alles is bespreekbaar!

Kraamzorg op Maat: Elke kraamweek is anders, omdat elk gezin uniek is. Mijn kraamzorg is dan ook volledig op maat gemaakt, speciaal voor jullie gezin.